Välkommen till Wadköpings Fäktförening!

Vi är en ideell förening med anställd välutbildad tränare. Vi tror att om våra ledare har hög kompetens och ambition leder detta till bra och anpassad träning för var just du är i din fäktningsutveckling.

Vi har funnits i över 40 år men har sett lite olika ut under åren. Vi har de senaste dryga 10 åren valt att satsa på ett av tre vapen, värja, vilket också är det vanligaste vapnet inom sportfäktning. Våra tränare och ledare arbetar i vissa pass enskilt och i andra pass tillsammans, detta gör vi för att vi skall nyttja passen så bra som möjligt och att du som fäktat en tid och vill satsa på fäktningen skall få möjlighet till individuella lektioner och coachning.

Vi tror på att en bredd bidrar till en topp, dvs vi tror att om många vill fäktas så kommer det naturligt också finnas en hel del som vill gå vidare inom sporten och också aktivt börja tävla. Att tävla i fäktning är ofta det som ger den bästa utvecklingen samtidigt som man möter nya fäktare, får nya vänner och lär sig nya knep. Vi vill satsa på båda delar, både de som vill fäktas som motion och de som vill tävla och ta medaljer. Vi följer Örebro kommuns riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet som du kan ta del av här. Vår förening ska vara en trygg miljö för alla. Läs om hur vi jobbar med detta inom svensk fäktning här.

På hemsidan finns kontaktuppgifter för föreningen och en översikt över våra träningstider och avgifter.

Allt om fäktningens grunder kan du läsa här (engelsk utgåva). Svensk fäktning har också en bra sida för dig som funderar på att börja fäkta.

Tränare

Sedan 2005 är den polske fäktmästaren Mariusz Zimmerman anställd tränare hos Wadköpings Fäktförening. Mariusz är utbildad idrottslärare, en skicklig pedagog och framför allt – han vet hur man fäktas!

Utrustning

Som nybörjare är allt du behöver ett par gymnastikskor, ett par långa träningsbyxor och en t-shirt. All annan utrustning, som mask, vapen och fäktjacka, får du låna av klubben under första året. Därefter förväntas man att efterhand köpa delar av sin egen utrustning

Bli Medlem

Du kan själv registrera ditt medlemskap här. Första veckan på varje termin ges möjlighet att prova på gratis. Vid alla andra tillfällen gäller att medlemsskap och terminsavgift ska vara betald.

Frågor? Kontakta oss nedan: