Vi fick ett fint reportage från Sveriges Television när de besökte oss på Örebro Masters.

Sä här skriver de:

Under helgen samlades fäktare från hela landet i Rostahallarna i Örebro. De yngsta var i klassen U13 och de äldsta seniorer – alla på plats för att delta i en masterstävling som ingår i den svenska rankningen.

Örebro representerades bland andra av Elwin Elg och tränaren Mariusz Zimmerman från Wadköpings fäktförening.

– Vi får se hur det går. Det krävs mycket teknik och taktik. Det är en kul blandning av fysiskt och taktiskt, säger Elwin Elg som enligt hans tränare är Wadköpings fäktklubbs stora hopp under turneringen.

Alla kan fäktas

Sporten fäktning som många tidigare kanske mest har associerat som något exklusivt för överklassen har nu blivit mer av en folksport – där alla kan deltaga.

– Vill man hålla på med fäktning som motion, då är alla välkomna och alla har råd med det. Vi har massor med barn från olika områden och det finns utrustning som man får låna, men vill man gå långt så kan det bli dyrt med resor, utrustning och tid, säger Mariusz Zimmerman tränare i Wadköpings fäktförening.

Zorroeffekten

På träningarna i Wadköping fäktförening är det lite mer avslappnat och leksamt för de yngre. Man fäktas då ibland lite mer som i filmerna om Zorro eller Pirates of the Caribbean.

– Man kan hålla på med fäktning när man är 99 år. Alla som vill börja med fäktning är välkomna.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/faktning-4?fbclid=IwAR3z5t2gDhNaHa7ZRu7fEudGm8SRNTO70WDU8PlmswI5Rd42VOfKT5ntS0c